Leírás
A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzimjei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszin!, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav-hiány van a bélcsatornában. A papain! a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.
A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérjebontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamosan gyomorsav-hiány is van a szervezetben.
A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anyagok pl. biogén aminok képződnek. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszin! és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papain! a legerősebb fehérjeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontóenzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek.
A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emésztési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bármilyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és nagyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében. A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert. A „Journal of Medicinai Food" 2007. májusi kiadásában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani. A papaya levél béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, tannint és C-vitamint tartalmaz nagy koncentrációban.
A papaya természetes gyógymódként szolgálhat a gyomorfekélyek kezelésére, a papaya-koncentrátum javította az irritábilis bél szindróma tünetét. Az eredményeket 2013-ban a "Neuro Endocrinology Letters" folyóiratban tették közzé. Aki szeretne foglalkozni a bélrendszeri problémáival, a papaya levél kivonat tökéletes az alternatív egészségügyi célok eléréséhez. Talán a papaya levelek legismertebb tulajdonsága, hogy a szervezetben sok nehezen emészthető táplálékot le tud bontani. A papaya levelek a papain és a chymopapain szuperenzimeket tartalmazzák, amelyek segítik a fehérjék, a búza, a zsír és a szénhidrátok emésztését és felgyorsítják az anyagcserét. Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége. A papayát bélféreghajtásnál, bé/fertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani. A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ún. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. hátterében állhat.
Herbafulvo papaya kivonattal összetétele, a termék javasolt napi adagjában:
· Rumex acetosa L. Mezei sóska (Rumicis fructus) 316 mg/40 ml,
· Urtica dioica L. Nagy csalán (Urticae folium) 316 mg/40 ml,
· Matricaria recutita L. Orvosi székfű (Chamomillae anthodium (flores) 632 mg/ 40 ml,
· Salvia officinalis L. Orvosi zsálya (Salviae folium) 158 mg/40 ml,
· Vaccinium myrtillus L. Fekete áfonya (Myrtilli folium) 316 mg/40 ml,
· Foeniculum vulgare Mill. Édeskömény (Foeniculum fructus) 126 mg/40 ml,
· Pimpinella anisum L. Ánizs (Anisi fructus) 126 mg/40 ml,
· Silybum marianum L. Máriatövis (Cardui mariani fructus) 900 mg/40 ml,
· Rosa canina L. Vad rózsa (Cynosbati pseudofructus cum seminibus) 108 mg/40 ml,
· Fulvosav (Fulvic acid) 3.360 mg/40 ml,
· Almapektin (Pupillam pectin) 528 mg/40 ml,
· Parajdi natur só 192 mg/40 ml
· Arginin 217 mg/40 ml,
· Lecitin (napraforgó) 25 mg/40 ml,
· Citromsav 100 mg/40 ml,
· Tejsav 256 mg/40 ml,
· Steviol – glikozid 0,13 mg/40 ml,
· Káliumszorbát 8 mg/40 ml.
. Papaya kivonat
Javasolt használat:
A napi ajánlott fogyasztási mennyiség 40 ml, azaz 4 centiliter. A napi adagot célszerű reggel, vagy
két egyenlő részben elosztva, reggel és este étkezés után ivóvízbe, teába keverve, vagy
önmagában fogyasztva használni. Lehet a napi ivóvíz mennyiségbe keverve folyamatosan
fogyasztani.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyerekek elől
elzárva kell tárolni! Használat előtt felrázandó!
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt saját üveg.ben.
Minőségét megőrzi:
Gyártási szám:
OÉTI notifikációs szám: 19501/2017
Az étrend-kiegészítő fejlesztője: Mester Károly, agrármérnök
Gyártja és forgalmazza. Mester és Major Kft. H-5540 Szarvas, Vajda Péter u. 44.
Herbafulvo manufactura H-5540 Szarvas, Tanya V. Külkerület 203