Leírás
A nyers kakaóvaj kedvező tulajdonságai:
Egy átlagos kakaóbab 44-46%-a kakóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér vagy sárgás színű lesz.
A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és igen sokféle testápoló termékben is. Sőt a kakaóvajat a legjobb "bőrnedvesítőnek" is nevezik. Évszazadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. A kakaóvajnak magas E vitamin tartalma van.
A kakaóvaj használható ekcéma és dermatitis kezelésére.
Kakaóvaj használata
A kakaóvaj egy védőréteget képez a környezet és a bőr között, így segíti a nedvesség megtartását.
Terhes nők használhatják a kakaóvajat a terhességi csíkok, a striák megakadályozására.
A kakaóvaj tömb egyszerűen használható testápolóként:
a tömböt végighúzva a bőrfelületen, éppen megfelelő mennyiségű kakaóvaj kerül a bőrre.
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag